Hull

Utslag

Slag for par

Banen

Velkommen til Harstad golfklubb. Banen ligger i naturskjønne omgivelser, 7 km utenfor Harstad sentrum, og er en skogs-/parkbane med 9 hull. Det er i alt 27 forskjellige utslagssteder, slik at du spiller 18 hull fra forskjellig tee. Banens par er 68.

Slopetabeller

 

Herrer

 

Damer

 

Baneguide

 
For å gjøre par kreves et godt utslag til flata før bakken opp mot greeenen. Herfra skal du opp til greenen som ligger ganske høyt, så velg en kølle ekstra. Men pass på å ikke slå for langt, da ballen fort kan havne i tykk rough og bli borte bak greenen.
Et hull med vakker utsikt hvor scoren avhenger av et godt utslag. Dersom utslaget går for mye venstre, blir greenen fort gjemt bak skogen og vanskelig å nå på 2 slag.

Innspillet er opp bakken til en green som heller inn mot skogen. Blir du for kort kan ballen fort rulle tilbake igjen, og blir du for lang venter rough og vannhinder.

Nok et hull med fantastisk utsikt. Et par 3 hvor greenen ligger ganske mye lavere enn utslaget, så velg 1-2 kølle mindre avhengig av vinden.

Sikt midt på greenen og nyt nedslaget.

Et relativt kort par 4 mot en green som ligger skjult nedi en dump.

Med et godt plassert utslag har du en god sjanse til å gjøre en god score. Det beste er å sikte på el-masta og få en liten draw i ballen. Da ligger man mest sannsynlig i åpninga med fri sikt mot greenen. Blir du for langt til høyre, venter et risikabelt slag over skogen for å nå inn på 2.

Vær nøye med innspillet, og ikke slå for langt venstre hvor tykk rough og skog venter på deg.

Send gjerne frem en forecaddie for å se innspillet. Dette sparer ofte en del leting og tid.

Et lurt par 3 hvor det kreves presisjon for å få birdie. Her er det ikke mye plass hverken til høyre eller venstre. Baller til venstre lander ofte ned skråninga, og du har et vanskelig utgangspunkt for å redde par.
Skal du misse, så vil en miss til høyre være det beste. Her skrår det ned mot greenen, og ballen kan fort rulle ned.
Her har du mulighet til å dra frem driveren. Fairwayen er bred, men pass opp for OB langs hele veien på venstrsiden.

Greenen har 2 platåer og heller ned mot havet, så legg merke til hvor flagget står. Står flagget på øvre platå, kan skråninga ned mot greenen være til hjelp hvis du misser litt høyre.

Par 4 som følger fjæra bort til greenen. Hullet skrår ned mot havet hele veien, så det kan være lurt å holde seg litt til venstre i fairway.

Greenen ligger helt ut på kanten mot havet. Er du tøff går du rett for flagget på innspillet, men mange foretrekker å sikte litt venstre for greenen og la ballen rulle ned bakken.

Banens eneste par 5. Her er det mulighet for å nå inn på 2 for de som slår lengst.
Her er det OB langs hele riksveien på vei til greenen, så går du for mye til høyre må du fort slå en ny ball.

Blir innspillet for langt havner du fort i trøbbel, da det er OB både bak og til høyre for greenen.

Et par 3 hull hvor greenen ligger oppe på et platå, bevoktet av bunkre både foran og til venstre.

Blir du for kort kan ballen fort rulle ganske langt tilbake, så ta heller en kølle ekstra, da det er ganske god plass i bakkant av greenen.